gggg Natuurgeneeskunde | "Centrum de Zon” | https://store16752964.ecwid.com/?lang=nl&from_admin

Natuurgeneeskunde


Wij benaderen de mens als geheel en kijken niet alleen naar de klacht. De locatie van de klacht wil namelijk absoluut niet zeggen dat het probleem ook daadwerkelijk daar zit.

Last hebben van je spieren kan bijvoorbeeld liggen aan onbalans in de darmkanalen.

Een klacht is slechts een uiting ten gevolge van een of meerdere slecht functionerende organen. De kunst is om de echte klacht op te sporen, en dat is niet eenvoudig. Voor zowel reguliere als alternatieve geneeswijzen niet.

Uit studie en ervaring is gebleken dat therapeuten de meeste invloed op herstel kunnen hebben bij: maag, darmen en longen. Ons lichaam kan namelijk niet de juiste voedingsstoffen opnemen, verwerken en aanmaken als maag en darmen niet goed functioneren.

 Een bekend voorbeeld is Vitamine B12, de meest complexe vitamine die we kennen, wat in ons lichaam zelf aangemaakt moet worden door micro-organismen. Door aanvallen van allerlei bacteriën, virussen, parasieten of schimmels kan de productie van Vitamine B12 worden stopgezet. Dit heeft bloedarmoede (o.a. moeheid) en neurologische problemen (zoals tintelende vingers of spierzwakte in de benen) tot gevolg.

 Die aanvallen van virussen, schimmels, bacteriën en parasieten is een niet te onderschatten oorzaak van zeer veel problemen. Een voorbeeld hiervan is herpes zoster (veroorzaakt door het Varicella Zoster-virus).

Behalve blaasjes op de huid kan deze ook zorgen voor grote maagproblemen. Een andere variant is herpes simplex, die zorgt voor de bekende koortslip.

 Deze virussen enz. zijn bijna altijd wel latent aanwezig, maar zodra ons immuunsysteem verzwakt (meestal door stress of een slecht eetpatroon) zullen één of meerder van deze schadelijke micro-organismen de overhand nemen zorgen voor het disfunctioneren van cellen, organen en zelfs hele orgaanstelsels. Dit proces kan langzaam en ongemerkt gaan en veroorzaakt in het begin van het ziekteproces vaak vage klachten, waar moeilijk een naam aan te geven valt. Uiteindelijk kan dit leiden tot een burn-out en vele andere ernstige ziekten. Aan ons de taak om dit op te sporen en te herstellen.